Monday, June 30, 2014

main air

kali ni aku try update dr my handphone..,lg pun byk gambar & video kat dlm handphone...aku nak cerita aktiviti kami sekeluarga last 2 week...since kitaorg x g mana & cian princess ddk umah je, so papa plan activiti main air dgn princess...sejak kecil lagu kitaorg perhatikan yg princess suka main air...semasa umar princess 4bln papa dah pun belikan pool utk princess...so arini mari kita rasmi kan...jom layan gambar & video princess main air...





love, 
mummy princess

Sunday, June 29, 2014

Ramadhan datang lagi

Hari ini merupakan hari ke 2 kt semua mnyambut puasa... Ape plan masak arini... Hmmm.. Xtaw lg.. Tp si princess dah mula makan mcm org besar... Isk3.. Makan laju je budak ni... Siap Beratur lagi..


Thursday, June 19, 2014

babysitter

arini aku nak citer pasal babysitter princess...bila aku start keje balik, parents aku amat risau sape nak jaga princess...setakat 1bln bolehlah my mum a.k.a wai jaga but selepas 2 mcmana???sampai bila nak suruh wai jaga kan...lgpun byk sgt kes baby kena dera...so my dad a.k.a atok mulakan operasi call cousin yg ddk kat kl untuk carikan babysitter utk princess...pd asalnya nak antar princess g taska tmpt my husband keje but penuh plak...alhamdulillah 2 week before start keje kita berjaya mencari babysitter...kebetullan babysitter yg nak jaga princess adalah org kg jugak...alhamdulillah...1 week sebelum start keje aku, my husband, atok, wai, adik aku a.k.a achu, my SIL iha a.k.a mak cu & nurul g kl utk jumpa dgn babysitter tersebut...pd 1/5/14 aku & my husband try antar princess kat babysitter...aku risau yg teramat sgt...alhamdulillah princess ok dgn babysitter tersebut...aku & my husband amat bersyukur kerana dpt baby sitter yg ok...setiap hari babysitter akan antar update aku apa yg princess buat & antar gambar...so xdelah kitaorg risau sgt...


first day kat umah babysitter...





















tido berselimutkan kain batik babysitter...



kena bedung coz tangan x reti ddk diam...







with kak iesya before kak iesya g school...





 princess baru belajar meniarap...


love...

kerja lebih masa & weekend

arini aku bosan sgt...aku xtahu nak buat apa...so aku ambik keputusan update blog...start ari khamis sampai ari selasa aku blk lambat...weekend pun keje...cian princess tunggu aku lama...ari sabtu pas g majlis kahwin kat sangkot the garden wedding place, aku bawa sekali princess g keje & ahad plak princess ikut papa g umah m,ngah...nasib baiklah aku blh claim ot, klu tak boleh, xdenya aku nak keje...insyaallah nnt dpt duit ot aku akan belanja diaorg...jom layan gambar princess sambil tunggu aku blk...walaupun x byk it dr xde...love u all sgt2...

princess & papa 

princess tertido sambil tunggu mummy abis work...


love....

Saturday, June 14, 2014

Father day

Salam semua.. Tahun ni merupakan tahun pertama mnjadi bapa.. Hari ni merupakan hari bapa pertama bg diriku sndr... 

Tuesday, June 10, 2014

PAPA & PRINCESS TIME


aku amat bersyukur sgt kerana mempunyai suami yg sanggup berkorban utk aku...sejak aku start keje semula, waktu ofis hour aku bermula 10-7...so setiap petang my lovely husband akan ambik our princess kat umah babysitter & tunggu aku sampai kul 7 kat bawah ofis...so setiap ptg princess akan luangkan lebih byk masa dgn papa dia...begitu juga bila kami dah sampai umah...aku akan terus masak utk mkn mlm...sementara princess akan abiskan masa dgn berborak dgn papa...so jom kita tgk apa yg princess borakkan dgn papa...


Monday, June 9, 2014

Sayang...

Sayang...

Janganlah dikau bersedih
Jangan lah dikau menangis
Tatkala sedang dilanda musibah
Yang mebuatkan dikau menjadi amarah.

Sayang..

Sesungguhnya rezeki itu bukan mereka tentukan
Jika kita ditindas, di perlekehkan , diperkotak katikan..
Jangan kita sesekali membalasnya
Cukuplah senyum dibibir sahaja..

Sayang..

Kita perlu ingat
Pabila kita mati nanti
Kita hanya dibaluti kain yang sama nilainya
Bukan Harta dunia tdapat dibawa..

Sayang..

Senyumlah
Kita sepatutnya bersyukur kepadaNya
Kerna kita telah diberikan rezeki yang tak ternilai..
Kehadiran si comel dalam hidup kita 
Lebih bermakna..
Dengan dia kita lebih dapat menghargai.. Mensyukuri nikmat yang diberi..

Pertama kali

Assalamualaikum,

Tujuan blog ini dibuat adalah untuk mendedikasikan tentang permata hati kami yang di anugerahkan Tuhan untuk kami bagi melengkapi hidup dalam sebuah keluarga.. Kehadirannya cukup bermakna bagi kami sekeluarga.. Sesungguhnya kami bersyukur dengan kehadirannya, Senyuman yg manis tanpa suara, renggekan ketika dinihari... kelincahannya membuatkan segala masalah atau tekanan tempat kerja hilang...