Tuesday, July 22, 2014

princess allergic

hi...
ni citer isnin lepas...princess kena allergic, teruk sgt...habis 1 badan bengkak...cian sangat bila tgk princess garu2...hampir menitis air mata...nasib baik babysitter a.k.a mama baik hati utk bawa princess g klinik dekat dgn ofis aku...nasib umah mama dekat dgn ofis...so klu apa2 senang...lgpun papa work kat putrajaya...bila jumpa je doc confirm princess kena allergic...bila tanya doc allergic apa, doc ckp aku nak cari sendiri...tension je bila dgr...pas2 rasa dah xnak bawa princess g klinik 2 lg...nak bawa g klinik lg...hmmm...apa pun alhamdulillah selepas princess mkn ubat bengkak 2 berkurangan...bila malam makan ubat jugak...esok bila papa nak tukar pampers tgk bengkak princess dah xde lah...happy sgt2...aku bukan apa takut atok princess bising je...aku sendiri x pasti princess alah dgn apa sebenarnya...coz ari ahad aku ada by dia puree labu & carrot...but x mungkin carrot coz mama selalu bg princess mkn nasi, kentang & carrot yg di blander halus...pas2 mama ada bg princess sayur bayam on that day...so aku minta mama stop bg sayur bayam...bagi mcm biasa...aku x salahkan mama...lgpun aku beruntung coz ada mama utk jaga princess...jom tgk gambar princess masa kena allergic...



love,
mummy princess 

Sunday, July 20, 2014

Raya...

Assalamualaikum & hi to all

Alhamudulillah hana sudah pulih dari demamnya.. Selepas 4 hari duduk dlm wad 635 hospital ampang putri.. Skarang sdah lagi aktif dari dlu...

Ni lah 1st time raya hana n papa n mummy dia as a 1 family.. Harap2 hana dpt collect duit raya bnyak2... Boleh tambah simpanan dlm sspn hana..
tag nama hana masa kat APMC


Monday, July 14, 2014

princess demam lg...

assalammualaikum...

kali ni nak citer pasal princess demam last week...ni sambungan dr entry papa...princess still demam & batuk yg teruk gak...cian tgk dia...so aku buat keputusan utk bawa princess g klinik utk dptkan referral letter utk warded kat ampang puteri...sebab kitaorg pilih ampang puteri coz papa...ptg 2 jugak princess di masukkkan kat ampang puteri...princess stay kat hospital almost 4d3n...aku blh menangis bila tgk tangan princess kena cucuk jarum...dah kecik lg...ni kali ke-2 princess kena cucuk...2 semua dugaan...doc nak ambik darah princess utk check...alhamdulillah it not denggi...princess kena teruskan buat physio 2 kali sehari & sedut kahak & hingus...aku x sampai hati nak tgk coz sakit tau...so papa & pembantu perubatan yg tlg pegang princess...dalam masa yg sama princess still demam on & off...risau sgt...bila mlm princess susah nak tido coz susah nak bernafas...so kena sedut lg hingus & kahak...aku nangis lg...pas2 baru lah princess blh tido dgn lena...alhamdulillah...walaupun princess x sihat, princess still aktif & nak minum susu...dalam masa yg sama still merengek...ari khamis aku terpaksakeluarkan princess dr ampang puteri walaupun masa 2 demam princess 39.5...nangis ooo, biasalah mummy kan...alhamdulilah skrg demam princess dah ok cuma batuk & selesema sikit je tinggal...so jom layan gambar princess kat ampang puteri...anyway princess dah 6 bulan...dah boleh makan...x sabar nak buat puree utk princess...

masuk drip...

 tido berlengan tangan papa...

 play with papa coz siang x jumpa...


 jadual physio princess...

 penat...

 gigit tangan comel...

 happy coz dpt lepaskan geram...



cartoon time...

love,
mummy princess...

Thursday, July 3, 2014

Demam

1st time jaga baby demam.. Cian hana.. Wlaupun xbermaya tp masih nk main ngan senyum.. Cm arini kurang becok... Ape2 pun ni la 1st time hana demam dr lahir.. Dmam nk besar.. Cpt sembuh yer syg.. Nnt papa bwk pi shoping bj... Ok.. Moga cpt sembuh syg....