Wednesday, August 27, 2014

duit raya princess...

hi...
alhamdulillah tahun ni adalah raya yg pertama buat princess...yg sedihnya x byk gambar raya coz papa demam dr sebelum raya hingga raya ke-3...apa pun duit raya princess blh thn byk, alhamdulillah...apa pun mummy dah simpan duit 2 dlm account sspn-i princess...mummy & papa bkn apa takut terguna je...insyaallah setiap duit yg princess dpt mummy & papa simpan...yg mana mummy & papa terguna insyaallah mummy & papa akan ganti...love princess so much...



love,
mummy princess

Tuesday, August 26, 2014

abderrahman ahmad hakimi

salam semua...
last friday jenazah mh17 selamat kembali...rakyat malasia yg ajak bertakafur & mengenakan baju yg berwarna gelap...masa mula dpt tahu kapal terbang mh17 terhempas aku risau sgt...yelah aku kan ada adik bertugas sebagai steward...alhamdulillah masa 2 adik aku ada kat Frankfurt...semasa "istiadat Penghormatan Jenazah Tragedi MH17' di perkarangan Kompleks Bunga Raya, KLIA, aku & ofismate ada GMD briefing...nasib baik blh tk blk kat tonton & berita kat tv3...dalam byk yg aku tgk ada satu yg betul2 meyentuh perasaan aku iaitu gambar Abderrahman Ahmad Hakimi anak co-pilot mh17 arwah ahmad hakimi...menangis aku bila tgk gambar tersebut...anak kecil yg baru berumur 9bln kehilangan ayah tersayang disebabkan kejahilan org lain...anak kecil yg masih tidak memahami kehidupan dunia...bagaimana seorg isteri ingin menuruskan hidupkan tanpa sokongan suami tersayang...suami yg selama ni menjadi tonggak keluarga...aku sendiri x dpt bayangkan mcmana kalau ianya terjadi dekat family aku...mcmana keadaan princess, aku...dahlah princess rapat dgn papa...tido nak peluk papa, weekend mandi dgn papa, mlm2 nak tido papa buatkan susu, bila ambik princess kat umah babysitter nak papa dulu...apa pun buat Abderrahman Ahmad Hakimi mummy doakan semoga menjadi anak yg soleh, baik, bijak & menjadi pelindung kpd mama awk bila dah dewasa kelak...buat isteri kpd arwah pn Sharifah Asmaa Alwee Aljuned semoga awak tabah dlm menempuhi dugaan hidup ini...sesungguhnya anda ada seorg anak yg comel yg akan menemani awak dlm menempuhi dugaan & cabaran hidup ini...jagalah permata hati yg ditinggalkan oleh arwah dgn penuh kasih sayang yang tak terhingga & sehingga dia lupa dia adalah anak yatim...jgn biarkan dia merasa sedih dgn kehilangan papa tersayang...hadapilah segala dugaan & cabaran dgn penuh kesabaran sesungguhnya setiap ujian yg allah berikan kpd umatnya adalah mengikut kemampuan utk kita menerimanya...buat arwah Ahmad Hakimi Hanpi semoga anda tenang di sana, ditempatkan dikalangan org2 yg beriman, diampunkan dosa & semoga kalian bertemu di jannah...buat blogger jumiesamsudin http://www.jumiesamsudin.com/ )tahniah kerana anda bukan sahaja sahabat yg biasa tetapi sahabat yg sanggup berkorban masa & tenaga untuk bersama2 dgn pn sharifah asmaa alwee aljuned...semoga persahabatan anda kekal hingga ke akhirnya...amin...alfatihah...











love, 
mummy princess

Wednesday, August 20, 2014

princess new hair cut...

hi...
arini kita citer pasal princess...
since rambut depan princess dah panjang & hampir menutup mata, so papa & mummy buat keputusan utk minta tlg mama a.k.a babysitter princess utk potongkan...
so we present u our new look of our princess...

`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
cepat teka aga2 mcmana rupa princess...
`
`
`
`
`
`
`
`
`
``
`
`
`
`
`
`
the picture is....


jgn marah...
apa pun mummy & papa love u so much princess...

love, 
mummy princess...