Sunday, September 28, 2014

motor kawasaki z800 untuk di jual...

hi...
good morning...
arini sy nak update pasal motor z800 untuk dijual...
actually ni motor adik saya...
dia beli coz untuk memudahkan dia untuk g class di kuantan...
adik sy buat part time study kat utm...
memandang kan ada few fren dia yg buat part time study jugak, so diaorg decide nak car pool je...
motor pun x guna sangat...
millage baru 4k...
nak jual dgn harga rm45k termasuk accessories...
accessories dia wind screen, side miror, fork slider, frame slider, radiator cover, bobbin, exhaust M4, paddock, helmet (L) & jacket...
so klu ada sesiapa yg berminat bgtahu sy...
ohya klu ada sesiapa yg tertanya2 nape ada tulisan mudah.my, it coz my brother dah iklan kat mudah...
so sy copy je dr mudah...
sy x tipu...
ini betul punya...




love, 
mummy princess...

Wednesday, September 17, 2014

our weekend...

hi...
kali ni aku nak citer pasal weekend kitaorg...walaupun aku & papa ambik cuti on monday but kitaorg still kat kl...plan asal nak blk kg but x jd...apa pun kitaorg spend time dgn princess kat taman near our house...on monday plak aku dating ber2 dgn princess kat klcc..aku bawa princess jumpa mummy sarina & mummy nurul...lgpun dah lama diaorg x jumpa princess...last jumpa rasanya masa aku dlm pantang @ baru beberapa hari abis pantang...diaorg happy jumpa princess cuma princess je x nak sgt dgn diaorg coz dah lama x jumpa...pasni insyaallah bila ada kelapangan aku akan bawa princess jumpa diaorg...diaorglah yg ada dgn aku waktu aku susah, senang...tq nurul & kak sarina...love u so much...keep in touch...so jom kita layan photo aktiviti kitaorg last weekend...


bdk anja nak pok pok kat peha papa...










princess with papa at playground...



princess with mummy sarina...


princess with mummy nurul...





princess with mummy...

love, 
mummy princess

Tuesday, September 16, 2014

liebster award part 3...

hi...
kali ni aku dpt dr rrsya eyrdina... 

soalan seperti berikut...

1- Siapa Nama EX BF/GF Yang Pertama ??
x ingatlah...

2- Dimanakah Tempat Yang Anda Nak Pergi ??
disneyland hong kong

3- Selebriti Yang Diminati ??
p. ramlee

4- Cikgu Yang Paling Cantik/Handsome Di Sekolah Anda Dulu/Sekarang ??
pd pandangan mata xde kot...huhuhuhu...

5- Benda Yang Anda Nak Sangat Tapi Masih Tidak Dapat ??
snorkeling
6- Antara Kawan Dan BF/GF Mana Yang Korang Pilih Dan Sebab ??
first sekali tentulah husband tersayang...pas2 nurul & kak sarina coz diaorg selalu ada time susah senang...

7 - Makanan Paling Anda Tak Suka ??
yg berasaskan itik...

8- Orang Yang Paling Anda Sayangi ??
family (apak, mak, suami, anak, adik, SIL, anak buat, & cousin)...

9- Binatang Paling Anda Minati ??
arnab but takut nak pegang...blh jugak kan...

10- Lagu Yang Anda Rasa Annoying ??
xde rasanya...

11- Kata-Kata Perangsang/Semangat Untuk Saya Tentang Blog Ini ??
semoga terus berjaya memenuhi apa yg di impikan & rajin update blog...

sekian...

love, 
mummy princess...

liebster award part 2...

hi....
kali ni aku dpt dr norasyimah saifullah...



soalannya adalah seperti berikut...


1 Siapa nama Ibu Nabi Muhammad?
aminah binti wahab bin abdul manaf

2  Siapa nama Ayah Nabi Yusuf ?
nabi ya'akub a.s

3 Nabi Isa akan diturunkan di mana dan Baginda membunuh siapa?
nabi isa akan diturunkan di bumi & membunuh dajjal...


4  Nama dan sifat sifat Iman Mahdi beri dua sifatnya?
iman mahadi sebenarnya adalah sebuah "nama gelaran" sebagaimana halnya dengan gelaran khalifah, amirul mukminin dan sebagainya. Imam Mahdi dapat diertikan secara bebas bermakna "pemimpin yang telah diberi petunjuk" Dalam bahasa Arab kata Imam pemimpin, ataupun Mahdi orang yang mendapat petunjuk Nama Imam Mahdi sebenarnya seperti yang disebutkan dalam hadis di atas, ia bernama Muhammad (seperti nama Nabi Muhammad S.A.W, nama bapanya pun sama seperti nama bapa Rasullullah S.A.W, iaitu Abdullah. Nama Imam Mahdi sama dengan Rasulullah S.A.W. iaitu Muhammad bin Abdullah.
sifat imam mahadi berhidung mancung, ujung hidungnya tipis, bahagian tengahnya menonjol...




5  Bagi tempat keluarnya Iman Mahdi?
ibnu katsir rahimahullahu mengatakan; 'munculnya nnt di akhir zaman...dan saya kira keluarnya adalah sebelum turunnya isa bin maryam sebagaimana ditunjukkan oleh hadits2...

6  Berikan 25 Nama Nabi?
adam, idris, nuh, hud, salih, ibrahim, luth, ismail, ishaq, ya'akub, yusuf, ayub, syuib, musa, harun, zulkifli, daud, sulaiman, ilyas, ilyasa yunus, zakaria, yahya, isa & nabi muhammad saw...


7. Berikan 2 sifat sifat Ya'juj Dan Ma'juj?
Ciri utama mereka adalah perosak dan jumlah mereka yang sangat besar sehingga ketika mereka turun dari gunung seakan-akan air bah yang mengalir, tidak pandai berbicara dan tidak fasih, bermata kecil , berhidung kecil, lebar mukanya, merah warna kulitnya seakan-akan wajahnya seperti perisai dan sifat-sifat lain.


8  Berikan 2 sifat sifat Dajjal?
dia akan fizikalnya berbentuk cacat, & akan buta pada mata kirinya...mata kanannya akan berkini tetapi ia akan jadi gelap (hitam)... dlm sebilangan hadis dia dirujuk sebagai makhluk satu mata...dia akan menunggang keldai putih dimana setiap langkah akan dibentang sebatu, akan makan api & menghembus asap, terbang atas tanah & menyeberang laut.ia akan menipu para imam, mengajar mereka bahawa syurga ialah neraka & sebaliknya...

9  Berikan 12 tanda tanda kecil kiamat?
penaklukan Baitulmuqaddis, zina bermaharajalela, bermaharajalela alat muzik, menghias masjid & membanggakannya, munculnya kekejian, memutuskan kerabat & hubungan dengan tetangga tidak baik, ramai orang soleh meninggal dunia, orang yang hina mendapat kedudukan terhormat, mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja, banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang, bulan sabit kelihatan besar, banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita, manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda...

10 Berikan 5 tanda tanda besar kiamat?
gempa bumi di Timur, gempa bumi di Barat, gempa bumi di Semenanjung Arab, dukhan (asap) yang akan keluar dan mengakibatkan penyakit yang seperti selsema di kalangan orang-orang yang beriman dan akan mematikan semua orang kafir, binatang besar yang keluar berhampiran Bukit Shafa di Mekah yang akan bercakap bahawa manusia tidak beriman lagi kepada Allah swt...

11 Berikan 5 tanda tanda terakhir hari kiamat?
3 kali tiupan sangkakala, terbelahnya bukit bukau, matahari terbit sebelah barat saat itu taubat manusia tidak diterima lagi..

sekian...



love, 
mummy princess

Thursday, September 11, 2014

liebster award

hi...
buat pertama kali nya aku masuk Liebster Award...thank you to lissadblog ...


Peraturan Liebster Award...

● mention blogger yang calonkan anda dan letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
● jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau
● calonkan 11 blogger lain yang anda tengok followers kurang daripada 1000
● buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut
● maklumkan kepada those bloggers

soalan yg di tujukkan kepada saya...
1. Bulan kelahiran anda?
december
2. Binatang yang anda takuti?
kucing
3. Lagu jiwang yang anda suka?
realiti & fanatasi 
4. Sekolah menengah terakhir anda?
sekolah ghafar baba, melaka
5. Warna kegemaran anda?
biru
6. Sifat peribadi anda?
manja, penyayang, sensitif, caring, setia
7. Nama manja?  
zai
8. Pelakon pujaan?
p ramlee
9. Cerita Bollywood yang anda suka?
kuch kuch hota hai
10. Jika diberikan peluang untuk menyertai 1 program realiti, anda akan
 menyertai program mana?  
rasanya tak kot coz pemalu...but maybe lakonan
11. Bila kali terakhir anda menangis?
raya aidilfitri 2014

finish...



sahabat blogger yg bertuah...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

1. http://mommylina.blogspot.com
2. http://misziqsite.blogspot.com
3. http://mama3farhanah.blogspot.com
4. www.kasuttakbertali.blogspot.com
5. http://aniesaahmad.blogspot.com
6. http://life-of-pearl.blogspot.com
7. http://lillisuhaili.blogspot.com
8. http://nuruladawiya.blogspot.com
9. http://chien-puterirahsia.blogspot.com
10. www.darijejaritembamku.blogspot.com
11. http://hanamarsom.blogspot.com
soalan yg korang kena jawab:

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
1. apakah kenderaan pertama anda?
2. siapa sahabat sejati anda?
3. apakah novel yg pertama anda beli?
4. siapakah cikgu yg paling korang sayang masa sekolah menengah?
5. adakah anda menangis ketika di alam persekolah (tadika)?
6. apakah pekerjaan yg anda idam?
7. siapa diantara perdana menteri kat malaysia yg boleh korang jadikan idola?
8. siapakah pemain bola sepak yg anda minat?
9. siapakah pencipta bendera malaysia?
10. siapakah boyfriend / girlfriend  pertama anda?
11. siapakah insan yg paling anda sayang?

senang je kan??? so selamat menjawab soalan ya...
have fun... 


love, 
mummy princess...

subway free 150914...

hi...
salam jumaat semua...
pg td masa on the way g ofis, aku dgr kat radio hot fm yg subway akan buat promosi buy 1 free 1...maksudnya korang kena beli subway sekali dgn air...saiz subway yg 6" tau...pas2 dptlah free lg 6"...confirm kenyang sampai mlm...huhuhu...korang blh tak kat website http://subway.com.my/layouts/index.html @ kat fb subwayhttp://on.fb.me/1xHauaW  for details...


so jgn lepaskan peluang ni ya...

love, 
mummy princess...

Segmen Ben Ashaari: Impian ku seorang blogger

hi...
http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

BEN ASHAARI

latar belakang...
nama aku zaimah...aku dibesarkan oleh keluarga angkat...walaupun diaorg bkn parents kandung aku teramat sayangkan mereka...dunia aku gelap tanpa mereka...my dad md adam & my mum jamilah...meraka lah segalanya bg aku selain suami aku mohd firdhaus & anak dara kesayangan ku farhana zafirah...aku juga mempunyai seorg adik angkat yg sama2 membesarkan dgn aku...dialah kawan bergaduh aku & the only brothers yg aku ada...nama dia shafeq...adik aku dah kahwin & ada seorg anak perempuan nurul syairah...x lama lg nurul ada dpt adik...adik ipar aku nurul fariha...aku 

kelebihan blog...
actually blog ni husband aku yg buat...blog ni ditujukan khas utk anak dara kesayangan kami FARHANA ZAFIRAH. dalam masa yg sama blog ni menceritakan tentang kami bertiga...dalam masa yg sama aku akan cerita tentang semua (fren, family yg lain, travel etc)...nnt bila anak dara kami dah besar dia akan baca & tahu apa cerita ttg dirinya dr lahir sampai besar, insyaallah...

impian bila jd blogger...
aku nak jd mcm blogger kesayangan aku kak filla (the kasihs), kak eley (ellyinwonderland) & kak moon (moonpunyablog)...bila baca blog diaorg aku jd bersemangat nak berblog, berjaya memenuhi kehendak insan2 tersayang & rajin nak masak etc mcm mereka......bkn itu aje blh juga dpt kenalan...dalam masa yg sama blh join macam-macam event...at the sametime blh tambah income aku...huhuhu

sekian...

love, 
mummy princess

princess pandai selfie...

hi...
sekarang ni aku perhatikan papa selalu sgt ambil gambar dgn princess...princess pun dah pandai selfie...mama a.k.a babysitter, mak ngah ika pun ckp mcm 2...tgklah gambar princess kat bawah masa kitaorg mkn kfc & bila princess kat umah babysitter...






apalah yg princess x puas hati 2...

mummy love this photo...

baru pas mandi rasanya...

kak iesya x g school lg...

oh tidak...mummy papa baju princess dah kecil lah...buy me a new clothes...hehehehe


budak baru pas poo poo...busyuk....

leka pandang tempat lain...

love, 
mummy princess...

Wednesday, September 10, 2014

cuti merdeka...

hi...
actually citer ni dah lama & di sebabkan sibuk dgn keje so baru arini dpt citer kat sini...memandangkan merdeka jatuh ari ahad & ari isnin dpt cuti ganti, kami decide nak blk kg... semestinya blk melaka kan, mana lg nak...lgpun parents in law dah lama passed away...dalam masa yg sama blhlah aku tlg my parents kat kedai...memandangkan princess suka sgt main air, kami decide nak g mandi laut kat pengkalan balak...mcm2 mknan my mum bawa...but kitaorg mandi x lama pun coz tgk mcm nak hujan je...apa pun hajat kami nak bawa princess mandi laut tercapai...tq to nenek indok coz bg princess pelampung acik abbas...tgk gambar kat bawah ni betapa gembiranya princess dpt main air...buat princess nnt kita blk kg kita mandi laut lg k...kita ajak atok, wai sekali...



my mum & abbas...

betapa gembiranya princess dpt main air...senyuman kegembiran terpamer di wajahnya...



mama a.k.a babysitter suka sgt bila princess kemam mulut mcm 2...

princess with mummy & papa...

sukanya dia...

lapar nak susu...

pengsan sudah...tido bertemankan deruan ombak & hembusan angin laut..

love, 
mummy princess...