Friday, October 31, 2014

hanna and mummy

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


ni nk cerita sket pasal si budak comel ni.. beberapa hari lepas budak comel ni mengalami demam dan last2 terpaksa la mummy n papa nya ambil EL pada hari rabu.. ni ha muka bdk ngada2 lagi comel bila di rakam..



demam-demam masih nk main ye









2 hari pas tu demam yer....



muka seposen...

video

demam-demam masih boleh menari lagik...

video

ni hari ni punya cerita.. dah sihat la tu.. 

dulu masa bujang xpenah pun terfikir akan ada family sebegini.. tp aku tetap bersyukur walau ape pun terjadi dugaan . dia lah sumber kekuatan aku untuk terus kan perjalanan hidup.. luv both of u.

Thursday, October 30, 2014

bayi, budak kena dera...

hi...
lately ni byk sgt org upload video bayi kena dera...bayi dipaksa mkn ubat & ditekup muka, budak kena ikat kaki tangan dll...aku tak faham takkan lah diaorg takde perasaan langsung???sebab takde anak so takde perasaan???takde maknanya...kita manusia ni dia anugerahkan sifat kasih & sayang...mcm aku anak demam pun aku dah nangis ni...bagi aku klu rasa tugas jaga bayi @ kanak2 menyusahkan jgn jd babysitter, jgn keje kat taska...cari je keje lain...jgn gunakan alasan bayi @ kanak2 tu degil, nakal, taknak mkn ubat dll...mcm princess mmg susah sgt mkn ubat...even letak dlm susu pun dia blh tahu...so aku guna mcm yg babysitter aku ajar...jgn isi ubat depan dia...buat2 nak bagi susu & bila dia bukak mulut je terus bg ubat...alhamdulillah berjaya, amin...ada jugak komen yg aku baca ckp jaga anak sendiri jgn sibuk nak cari duit, tak payah keje...hello dgn keadaan ekonomi sekarang yg makin meningkat ingat dgn gaji seorg je yg bekerja cukup ker???lain klu laki kau gaji tinggi, so blhlah ddk umah jaga anak je...nak ker nnt duit mkn, susu, pampers, brg2 dapur, baju utk anak, diri sendiri, suami termasuk pakaian dlm tak bertukar, blh terima???tu belum lg sewa rumah bg yg masih menyewa @ lona rumah, duit kete, minyak kete @ motor, bil api, air, astro, internet dll...pastu pinjam sana sini termasuk org tua sendiri...bila dah berhutang nak ganti blk & still tak ckup...nak ker jd mcm 2???so fikir2kan lah sebelum bercakap...so klu blh buat semua babysitter x kira keja sendiri, taksa tolonglah jaga anak2 yg di amanah dgn sebaik mungkin...ingat tanpa ibu bapa yg bagi anda gaji @ bayaran mcmana korang nak ada duit sendiri, nak bantu family, suami???so klu nak duit yg berkat bekerja lah dgn ikhlas...peringatan utk diri sendiri juga...apapun i love princess so much...so my babysitter thank u coz jaga princess dgn baik...

love, 
mummy princess 

Wednesday, October 15, 2014

Kesabaran mengatasi segalanya..

Hurm... Dah lama papa si hana xtulis dlm entri.. Bkn ape just bz ngan tgjwb hakiki.. Nway ape yg nk tulis kali ni pasal kesabaran.. Dlm 2-3 bulan kblakangan ni terlalu bnyk dugaan.. Hingga smpai rasa putus asa pun ada.. Hanya Tuhan sja yg taw ape perasaan aku.. Ape yg aku rasa.. Rasa sdih sgt xdpt bg keperluan yg seckupnya pada mummy dan hana.. Walaupun si mummy xpenah complain, tp aku taw ape isi hatinya.. Hanya hana yg aku fokuskan dl.. Biar dia ckup sgalanya wlaupun xseberapa.. Dialah sumber kekuatan utk aku hadapi sgalanya.. Setiap org pasti diduga berlainan caranya.. Tp percayalah anda pasti dpt mnghadapinya.. Yg pting berbalik kpd Yg maha Esa.. Dia yg tentukan segalanya.. Terima kasih diucapkan kepada mummy yg bnyk bantu aku meniti hari2.. Dan insyaallah smpai masa kelak pasti ini akan berakhir... Luv both of u so much..

Thursday, October 9, 2014

mentality rakyat malaysia...

hi...
salam jumaat semua...arini kecoh pasal rakyat malaysia tak prihatin dgn keadaan ibu mengandung, org2 tua, kanak2, oku...tak kira apa pun bangsa...klu nak tahu detail sila click link ni tiada siapa peduli
aku pernah alami kejadian ni masa naik lrt...selalunya star lrt...aku naik dr masjid jamek ke sg besi @ bandar tasik selatan (sri petaling)...masa 2 aku pregnant 7bln...dgn perut besar, sakit kaki lg, diaorg ni blh buat2 x tahu...ada yg tido @ buat2 tido, pandang gelak2, pas2 baca novel 2...selalunya bangsa kita sendiri MELAYU & ISLAM yg buat tak tahu...bangsa lain CINA, INDIA SGT2 PRIHATIN...aku bkn saja2 buat citer...klu x caya blh tgk gambar org2 yg bg aku ddk & yg buat bodoh...aku akan update kat fb...aku juga ada saksi yg selalu blk dgn aku iaitu kak sarina & ida...bila kita perli diaorg buat x tahu je...mmg sengal...ni antar gambar2 yg aku upload kat fb...yg lain aku dah delete plak...xdenya aku nak blur gambar diaorg...lantaklah...




2 gambar kat atas ni berlaku pd 15/11/13...waktu ni aku naik star lrt ke bandar tasik selatan...aku berdiri terlalu dekat dgn perempuan melayu tersebut...dia pandang aku pas2 buat bodoh je...sibuk dgn hp..yg nurse india yg baik hati ini & duduk jauh dr tempat aku berdiri offer aku duduk... 

10/10/13 - kejadian masa aku naik star lrt (sri petaling) nak ke bandar tasik selatan...aku masuk2 je x sampai 1 minit amoi ni bg aku ddk...terbaiklah...

8/10/14 - star lrt (sentul timur) nak ke masjid jamek...uncle ni siap say sorry coz x perasan...terharu sgt2...

8/10/14 - star lrt (sri petaling) nak ke bandar tasik selatan...3 org perempuan yg SIHAT TUBUH BADAN blh buat x tahu je...pandang2, gelak2 pas2 buat bodoh...perli pun buat xtahu je...mmg sengal...

apapun aku amat harap sgt2 yg rakyat malaysia ni x kira apa pun bangsa, agama tlglah prihatin dgn ibu2 mengandung, ibu @ bapa yg dukung anak kecil, OKU, org2 tua yg amat memerlukan tmpt duduk bg pengankutan awam...jgn buat bodoh je...cuba bayangkan klu kena kat family korang, apa perasaan korang???

love, 
mummy princess...

Wednesday, October 8, 2014

selamat hari raya aidiladha

hi...
rasanya tak terlambat nak ucapkan selamat hari raya aidiladha & maaf zahir batin kepada semua...beberapa hari sebelum hari raya aidiladha kami di uji...yg mana belt luar kete putus & bila dah ganti still berbau hangit...setelah di check rupanya tensener...aku pun x tahu apa...melayan duit yg dah plan nak blk raya...nampaknya terpaksalah kitaorg raya kat kl...bila adik aku dpt tahu dia willing nak ambik kitaorg kat kl otw dr terengganu...but aku x nak susahkan dia...my lovely husband a.k.a papa plak suruh aku & princess blk dulu dgn adik but xnak lah...bg aku klu nak blk sama2 xdenya nak asing2...mlm 2 aku dpt call dr my dad suruh blk kg jugak coz adik bising suruh blk...so kitaorg decide blk kl sabtu pg...alhamdulillah perjlnan kami sgt2 ok coz kitaorg ikut lekas...bila kuar je toll lekas jem so kitaorg ikut jln dlm utk elak jem & masuk semula ke toll plus...alhamdulillah setelah 2 jam perjlnan kitaorg selamat sampai kg...bila sampai kg xde org plak nasib baik kitaorg mmg ada kunci umah kg...my dad kat umah arwah parents dia...manakala my mum plak ikut adik g bandar melaka...princess plak mcm biasa mana nak kat atok & wai...dr jauh je blh gelak2 bila atok & wai nak ambik nangis...princess princess...dgn acu, mak cu & kak pun sama...
biasanya kitaorg tak masak sgt raya aidiladha...pas blk umah nenek kedai kitaorg blk umah sambung tido...hahahaha...but thn ni kitaorg kena blk umah nenek lg satu...aku, adik selalu mengelat nak blk umah nenek tu...nak tak nak kena gak blk coz diaorg ada buat korban...aku, my husband, my SIL, princess & nurul blk sana kejap je...sejak ada anak ni kitaorg guna reason anak...hahahaha...adik plak awal2 dah cabut blk umah...guna reason nak tukar baju...apa da...ohya baju raya kitaorg guna baju raya aidilfitri coz baju raya princess yg sama dgn aku 1 je siap...gambar family pun x sempat ambik...apapun gambar aku & princess je yg ada...2 pun ambik guna hp...
ari ahad plak my parents nak g sban umah mak cik coz raya aidilfitri ari2 x g raya pun...perjlnan yg sepatutnya ambik masa 1jam menjadi 2 1/2 jam...letih ooo...apa pun kitaorg enjoy...jom layan gambar raya aku & princess yg x seberapa...sorrylah ya gambar x cantik sgt...








love, 
mummy princess