Thursday, October 9, 2014

mentality rakyat malaysia...

hi...
salam jumaat semua...arini kecoh pasal rakyat malaysia tak prihatin dgn keadaan ibu mengandung, org2 tua, kanak2, oku...tak kira apa pun bangsa...klu nak tahu detail sila click link ni tiada siapa peduli
aku pernah alami kejadian ni masa naik lrt...selalunya star lrt...aku naik dr masjid jamek ke sg besi @ bandar tasik selatan (sri petaling)...masa 2 aku pregnant 7bln...dgn perut besar, sakit kaki lg, diaorg ni blh buat2 x tahu...ada yg tido @ buat2 tido, pandang gelak2, pas2 baca novel 2...selalunya bangsa kita sendiri MELAYU & ISLAM yg buat tak tahu...bangsa lain CINA, INDIA SGT2 PRIHATIN...aku bkn saja2 buat citer...klu x caya blh tgk gambar org2 yg bg aku ddk & yg buat bodoh...aku akan update kat fb...aku juga ada saksi yg selalu blk dgn aku iaitu kak sarina & ida...bila kita perli diaorg buat x tahu je...mmg sengal...ni antar gambar2 yg aku upload kat fb...yg lain aku dah delete plak...xdenya aku nak blur gambar diaorg...lantaklah...




2 gambar kat atas ni berlaku pd 15/11/13...waktu ni aku naik star lrt ke bandar tasik selatan...aku berdiri terlalu dekat dgn perempuan melayu tersebut...dia pandang aku pas2 buat bodoh je...sibuk dgn hp..yg nurse india yg baik hati ini & duduk jauh dr tempat aku berdiri offer aku duduk... 

10/10/13 - kejadian masa aku naik star lrt (sri petaling) nak ke bandar tasik selatan...aku masuk2 je x sampai 1 minit amoi ni bg aku ddk...terbaiklah...

8/10/14 - star lrt (sentul timur) nak ke masjid jamek...uncle ni siap say sorry coz x perasan...terharu sgt2...

8/10/14 - star lrt (sri petaling) nak ke bandar tasik selatan...3 org perempuan yg SIHAT TUBUH BADAN blh buat x tahu je...pandang2, gelak2 pas2 buat bodoh...perli pun buat xtahu je...mmg sengal...

apapun aku amat harap sgt2 yg rakyat malaysia ni x kira apa pun bangsa, agama tlglah prihatin dgn ibu2 mengandung, ibu @ bapa yg dukung anak kecil, OKU, org2 tua yg amat memerlukan tmpt duduk bg pengankutan awam...jgn buat bodoh je...cuba bayangkan klu kena kat family korang, apa perasaan korang???

love, 
mummy princess...

2 comments:

  1. terbaiklah yang baik hati.. teruklah yang sika buat bodoh

    ReplyDelete
  2. betul 2...biasalah manusia...x semua perfect...

    ReplyDelete