Wednesday, October 8, 2014

selamat hari raya aidiladha

hi...
rasanya tak terlambat nak ucapkan selamat hari raya aidiladha & maaf zahir batin kepada semua...beberapa hari sebelum hari raya aidiladha kami di uji...yg mana belt luar kete putus & bila dah ganti still berbau hangit...setelah di check rupanya tensener...aku pun x tahu apa...melayan duit yg dah plan nak blk raya...nampaknya terpaksalah kitaorg raya kat kl...bila adik aku dpt tahu dia willing nak ambik kitaorg kat kl otw dr terengganu...but aku x nak susahkan dia...my lovely husband a.k.a papa plak suruh aku & princess blk dulu dgn adik but xnak lah...bg aku klu nak blk sama2 xdenya nak asing2...mlm 2 aku dpt call dr my dad suruh blk kg jugak coz adik bising suruh blk...so kitaorg decide blk kl sabtu pg...alhamdulillah perjlnan kami sgt2 ok coz kitaorg ikut lekas...bila kuar je toll lekas jem so kitaorg ikut jln dlm utk elak jem & masuk semula ke toll plus...alhamdulillah setelah 2 jam perjlnan kitaorg selamat sampai kg...bila sampai kg xde org plak nasib baik kitaorg mmg ada kunci umah kg...my dad kat umah arwah parents dia...manakala my mum plak ikut adik g bandar melaka...princess plak mcm biasa mana nak kat atok & wai...dr jauh je blh gelak2 bila atok & wai nak ambik nangis...princess princess...dgn acu, mak cu & kak pun sama...
biasanya kitaorg tak masak sgt raya aidiladha...pas blk umah nenek kedai kitaorg blk umah sambung tido...hahahaha...but thn ni kitaorg kena blk umah nenek lg satu...aku, adik selalu mengelat nak blk umah nenek tu...nak tak nak kena gak blk coz diaorg ada buat korban...aku, my husband, my SIL, princess & nurul blk sana kejap je...sejak ada anak ni kitaorg guna reason anak...hahahaha...adik plak awal2 dah cabut blk umah...guna reason nak tukar baju...apa da...ohya baju raya kitaorg guna baju raya aidilfitri coz baju raya princess yg sama dgn aku 1 je siap...gambar family pun x sempat ambik...apapun gambar aku & princess je yg ada...2 pun ambik guna hp...
ari ahad plak my parents nak g sban umah mak cik coz raya aidilfitri ari2 x g raya pun...perjlnan yg sepatutnya ambik masa 1jam menjadi 2 1/2 jam...letih ooo...apa pun kitaorg enjoy...jom layan gambar raya aku & princess yg x seberapa...sorrylah ya gambar x cantik sgt...








love, 
mummy princess

No comments:

Post a Comment