Monday, February 16, 2015

Cameron Highland 2015

hi...
lamanya x update blog...kali ni aku nak citer pasal trip aku ke cameron highland 23-24/01/15...percutian 2D1N...sejak dr pregnant princess lg aku teringin sgt2 nak g cameron highland...akhirnya tercapai juga impian aku...percutian yg ditemani princess...plan nak gerak awal pg but jd...kul 3am princess dah bgn...puja excited nak g bercuti (sebijik mcm aku, huhuhuhu)...it not a first time first g jln2...masa dlm pantang princess dah start g jln2...princess g kuantan, kl & jb...alhamdulillah semuanya selamat...berbalik pd citer trip kitaorg...dahlah mlm 2 aku & papa tido lambat...so aku temanlah anak dara kesayangan aku princess...sambil2 tu aku kemas brg sikit2...akhirnya kitaorg bertolak dr umah kul 9am, lewat 1 jam dr plan kitaorg...g minum dulu baru gerak g cameron highland...dlm kul 10.00am kitaorg gerak...so sepanjang perjalanan princess tido ternasuklah aku, ngantuk tau...kul 1.30ptg kita org sampai...kitaorg stay kat hotel copthorne...bilik dia besar plus aku request katil king...aku amat berpuas hati dgn bilik kitaorg...view pun menarik...amat berbaloi dgn harga yg kitaorg bayar...sorrylah aku x ambik plak gambar bilik yg kitaorg ddk...kat cameron highland princess start berjln lebih dr selalu...maybe sebab ruang yg besar buat princess yakin utk berjln...betapa gembiranya kami...
ok sampai je hotel bilik kitaorg x siap lg...so kitaorg decide nak g lunch dulu...lebih kurang 15minit lepas kitaorg tinggalkan hotel, the receptionist call bgtahu bilik dah siap...kitaorg teruskan perjlnan g mkn...pas mkn baru kitaorg check in...sampai bilik kitaorg lepak dulu...ptg baru kitaorg kuar...x byk tempat pun yg kitaorg g...princess plak bila nampak tempat sejuk tido je...frust tau...ptg kitaorg jln2 kat pasar malam but x lama coz princess ngantuk...kitorg sempat beli strawberry, jambu, jagung, glove & snow cap utk princess...pas2 kitaorg blk...sampai bilik ingatkan princess nak tido rupanya tidak...sejak dah dpt kaki ni asyik berjln je...mlm kitaorg keluar lg...g tmpt yg sama...kali ni kitaorg beli glove for me, papa & snow cap for papa...ingat nak lepak kat Starbucks but princess ngantuk lg...so kitaorg blk bilik & princess mcm biasa x nak tido...so mlm 2 sejuk giler...aku tido siap pakai glove, stokin lg & berselimut...princess plak glove, stokin, sweater & xnak pakai selimut...apa da...
the next day pas breakfast blh plak terjumpa ex-ofismate kat sana...so borak kejap...pas2 kitaorg jln2 di sekeliling hotel & terus ke tempat yg org selalu beli brg...aku lupa apa nama tempat 2...dr hotel yg kitaorg ddk boleh jln kaki je...kitaorg just beli sayur2 & baju tido utk princess...pas2 kitaorg balik hotel & terus pack brg nak blk kl...sebelum balik kitaorg singgah kejap kat pasar pg utk beli buah & jeruk strawberry utk ofismate...pas2 kita singgah ladang cameron tea utk minum & cari ole2 utk my dad & my mum...pas2 kitaorg teruskan perjlnan utk blk kl sebelum 2 kitaorg singgah kelly castle...menarik jugak tempat 2 cuma aku takut sikit coz tempat 2 dah lama tinggal & takut ada benda ikut princess...alhamdulillah semua org...kebetulan kat situ ada tmpt utk lukis gambar & kitaorg ambik keputusan utk minta org 2 lukiskan gambar princess...cantik sgt 2 & kitaorg plan nak frame kan gambar 2...alhmdulillah kul 8 kitaorg dah sampai umah...apa pun aku happy sgt...percutian bersama family....so jom layan gambar2 kami...      











princess baru bangun tido...






us at kelly castle...










love, 
mummy princess

No comments:

Post a Comment