Monday, November 30, 2015

majlis kahwin siti salwa & husband...

hi...
bila balek2 kat hp & tengok ada gambar masa majlis perkahwinan siti salwa & husband...kalau tak salah aku ni masa ni masih lagi bulan raya...so kita citer pasal ni ok...majlis ni mengingatkan aku arwah pak tih aris...aku masih ingat lagi kata2 arwah yg nampak begitu teringin nak dapat menantu siap plan nak g kelantan...apa pun telah di takdir kan yang arwah tak berkesempatan untuk melihat anak2 dia kahwin & menjadi wali untuk mereka...semoga arwah pak tih di tempatkan dikalangan orang2 yg beriman serta rohnya di cucuri rahmat, al-fatihah...majlis perkahwinan tersebut berjalan dengan lancar dengan pertolongan dari keluarga belah mak tih & arwah pak tih...
to awa & husband selamat pengantin baru...selamat kekal hingga ke jannah & berbahagia di samping keluarga tercinta...congratulation coz tak lama lagi nak jadi mak & ayah...semoga semuanya selamat...amin...







love, 
mummy princess

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin

hi you all....
sorry ya coz lama tak tulis dalam blog...bukannya apa kadang2 busy keja & tak tahu nak citer...padahal banyak je yang boleh di citer kan...huhuhu...
kali ni aku nak citer pasal sambutan hari raya kami (dah nak masuk Christmas, baru nak citer)...seperti biasa kami akan sambut hari raya di melaka...plus MIL & FIL dah lama kembali kerahmatullah...rutin kami tiap kali raya sama je...pagi raya balik umah nenek gemok...pastu balik umah arwah nenek Cinderella...walaupun arwah dah tiada, anak2, cucu2 & cicit2 still lagi balik rumah arwah serta meneruskan rutin seperti biasa...lepas raya umah nenek Cinderella kitaorg g raya umah mak long norliah, mak lang kalsom...itu antara umah2 yg wajib kitaorg pergi...mereka tu family belah my dad...dah habis princess collect duit raya kitaorg balik umah lepak...tahu ni takde minta maaf kat parents just kat husband je...hehehe...anak derhaka tau...ada jugaklah family my mum yg dtg umah beraya...petang plak buat persiapan untuk makan2 malam nanti...tu adalah acara wajib bagi kami...lagipun senang buat sekali jalan, family my dad & my mum datang beraya sekali...alhamdulillah lepas isyak mereka datang & majlis malam tu berjalan dengan lancar...makan pun abis & yang mana tak abis kitaorg antar pergi umah nenek gemok...huhuhu...antara menu yg wajib adalah lauk pelanduk...tu adalah lauk yg akan diaorg cari bila sampai umah my parents...

raya ke-2 plak adalah beraya umah pak long (abg my dad), umah pak cik tajud (bff my dad) & umah mak com...ni pun rutin yg sama...bila raya umah pak cik tajud selalunya aku akan buat macam rumah sendiri...sungguh tak sangka raya tahun ni merupakan raya yg terakhir buat mak com...arwah mak com pergi tinggalkan kami disebabkan kanser payu dara...

so jom kita layan gambar raya kitaorg tahun ni...nak citer lebih2, bukannya ingat sangat coz dah lama sangat citer raya...








love, 
mummy princess