Sunday, February 5, 2017

aktivi kami time cuti CNY & last weekend

Hi...
Kali aku nak citer pasal cuti cny & last weekend...cuti cny start dr jumaat - rabu...kt tempat aku keja klu public holiday sabtu automatically jumaat cuti...selasa pulak dapat replacement leave sebab keja weekend sebab nak kejar closing...actually kitaorg x g mana2 pun...nak balik kg parents g kelantan...mula2 berlagak takkan ikut & last minit rasa nak ikut but apa kan daya bus penuh...so melangok lah kat umah...papa plak selasa dah start keja...bermula lah aktiviti bergaduh dgn anak dara aku si princess...but tulah yg best...cian princess bila aku & papa keja princess duduk umah babysitter dr kul 7 lebih sampai kul 6ptg...disebabkan cost sara hidup yg kian meningkat & utang yg sedia ada membuatkan aku kena terus bekerja...aku harap sgt bila princess start masuk standard 1 aku dah jadi suri umah...insyaallah...


Panjang plak aku membebel...hahaha...aktiviti kitaorg hari2 ada tgk tv...pg bangun tido princess akan cari papa so kenalah buat video call...pas2 dia akan cari atok & wai...setiap pagi macam...petang aktiviti kitaorg naik motor...samada hanya aku & princess ataupun aku, papa & princess...klu kat umah princess akan tgk you tube for kids pas2 dia nyanyi ataupun main mainan yg ada...klu sesetengah org citerkan pasal buruk nya anak2 dgn gajet but ada juga baiknya...antara dari situ anak2 akan belajar perkataan baru...baru2 ni perkataan baru dr princess is delicious...terperanjat jugak aku...apapun alhamdulillah...aku yg aku nampak princess ni cepat belajar...pas2 blh nyanyi lagu pj mask...ada perkataan yg pandai dia sebut ada yg pelik sikit...

Oklah jom layan gambar & video yg ada...sorrylah tak gambar...rasnaya kat hp papa lg byk sebab princess suka selfie...




video


video

love, 
mummy princess






Friday, February 3, 2017

Princess turn 3

Hi...
12/1/17 genap umur princess 3tahun...alhamdulillah kami amat bersyukur dengan kurniaan yg terindah ni...ini lah madu, racun, intan, permata hati kami...


Birthday princess kami sambut bertiga...insyaallah ada nanti kita sambut bersama atok & wai...hanya kfc & kek secret recipe pilihan princess...princess sekarang di pandai pilih apa baju yg dia nak pakai, makanan apa yg dia nak makan...sudah pandai sebut beberapa perkataan dgn sempurna...alhamdulillah...sikit lama2 pandai ya princess...

Apapun mummy & papa berdoa semoga princess sihat selalu, dijauhkan dr penyakit berbahaya, sentiasa di lindungi allah sepanjang mummy & papa tiada di samping princess, menjadi anak yg solehan, mendengar kata serta menyenangkan hati insan yg berada di samping princess...mummy & papa love u so much...




Love,
Mummy princess

Balik hutan melintang

Hi...
Lamanya aku & papa tak update blog di sebabkan takde masa...apapun aku akan cuba utk bercerita di sini tentang kami & apa yg berlaku di sekeliling kami...on 22/1/17 kami termasuk sister papa balik hutan melintang sebab anak buah papa kahwin...kami ikut jalan kuala selangor utk balik hutan melintang...alhamdulillah kami selamat sampai hutan melintang dalam pukul 12 tghari...walaupun tak dapat join majlis nikah, kami dapat juga join masa majlis persandingan & majlis belah lelaki...


Aku nak citer pasal anak buah papa...yong merupakan anak buah yg pertama dalam family papa...majlis perkahwinan yong berjalan dengan meriah...cuma yg sedihnya abang papa tak join sekali di sebabkan berasa di luar negara...yg penting semuanya selamat alhamdulillah...
Buat yong & husband welcome to the club...semoga hubungan yg di bina berkekalan hingga ke jannah...apapun dugaan yg datang tempuhinya secara dewasa...amin...

Apa pun jom layan gambar kami otw ke sana & sewaktu berada di sana...

Otw to hutan melintang...princess tengah tido...


Yong & husband...

Us with anak buah papa & brother in law...




Princess pakai baju biasa dulu...dalam car baru bersiap...


Love,
Mummy princess